Someliersky kurz

Kurz je možné organizovať  pre uzavreté skupiny kde obsah, termín a miesto sa dohodne podľa požiadaviek zákazníka.

Cena bude vypočítaná na základe presnej špecifikácie objednávateľa.

 

Odporúčaný rozsah 2 dni

Kontakt, obsah kurzu a ostatné položky

Kontakt PaedDr. Vladimíra Mičeková
mobil: +421 907 960 513
e-mail: vlada@cateringnr.sk
Kategórie Odborné kurzy - Gastronómia
Cieľ  kurzu Poskytnúť účastníkovi kurzu komplexné znalosti o procese fungovania gastronómie na Slovensku a vo svete. Účastník kurzu získa: komplexný prehľad o výrobe ponúkaného tovaru na Slovensku (alkoholické a nealkoholické nápoje), teoretické znalosti z oblasti skladovania a podávania vín, praktické znalosti zo somelierskych súťaží získa znalosti o správnom a estetickom podávaní teplých a studených alkoholických a nealkoholických nápojov.

 


Absolvent sa môže uplatniť na pozícii barmana, čašníka, someliera, naučí sa správne aplikovať odborné vedomosti a zručnosti v praxi, získa zásady kultúrneho správania na verejnosti, dokáže viesť skladovú evidenciu a vinné skladové priestory

Cieľová skupina Študenti odborných škôl záujemcovia o prácu v barovej časti gastronómie nezamestnaní obyvatelia s cieľom rekvalifikovať sa
Obsahová náplň 1.Teoretická časť. História vína, jeho výroba, skladovanie, ponuka, podávanie destilátov, digestivov, vinohradníctvo, práca s vínom, temperovanie jednotlivých druhov, slovenské a svetové vinohradníctvo a vinárstvo, pomôcky someliéra, odborné názvy typov a objemov fliaš, správne servírovanie vína k jedlám, dekantovanie, základné druhy pohárov. 2.Praktická časť. Praktické cvičenie podávania vín, správny servis, komunikácia s hosťom, psychologické cvičenia ako správne odporúčať nápoje.
www stránka www.cateringnr.sk

 

(Execution time: 0.1821 | Memory usage: 2.04MB)